Vem är du, egentligen?

En sak har jag lärt mig den hårda vägen; det går inte att gå emot sin egen natur; att försöka vara någon man inte är. Vi föds alla med olika temperament och till viss del också med olika ganska fixerade personlighetdrag, preferenser och talanger. Under en kortare period kan man genom att anstränga sig säkert bli framgångsrik och duktig på saker som egentligen inte är ens naturliga ”cup of tea”. Men är att vara duktig och framgångsrik detsamma som att vara lycklig och genuint tillfredställd? Vägen in på fel stig börjar med tankar i stil med: ”Jag duger inte som jag är”, ”Jag kan inte lyckas genom att vara som jag är egentligen”, ”Jag kan inte bli älskad eller få det jag måste ha genom att vara mig själv”. Ställ dig frågorna: Stämmer detta? Vill jag verkligen ha det jag inbillar mig att jag vill ha? Finns det någon djupare önskan bakom min vilja att ‘netta’ 70K/månaden?

Följ mig

Erik

Jag jobbar med Kognitiv Beteendeterapi (KBT), Mindfulness och Coachning. Kontakta mig för mer information.
Följ mig

Latest posts by Erik (see all)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>