The Butterfly-Effect? Nej – the CRAB-EFFECT

Vet ni vad som händer om man stoppar tre krabbor i en skål? Varje gång en av krabborna försöker ta sig upp och klättra över kanten så drar de andra krabborna ner utbrytaren. Jag tror att vi människor i många fall beter oss likadant. Människor med visioner större än sin omgivning får ibland sin omgivning att känna sig sämre. Och ingen vill ju känna sig sämre. Däremot vill vi alla vara älskade och accepterade av vår omgivning – det kanske är därför många släpper sina visioner efter ett tag, det är helt enkelt enklast så.

Följ mig

Erik

Jag jobbar med Kognitiv Beteendeterapi (KBT), Mindfulness och Coachning. Kontakta mig för mer information.
Följ mig

Latest posts by Erik (see all)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>