Mindfulness

En stor del av vårt tänkande är fokuserat på den negativa sidan av tillvaron. Sinnets (engelska: mind) egentliga funktion är att säkerställa vår överlevnad genom att scanna efter potentiella framtida hot (oro), försvara oss från verkliga eller inbillade konfrontationer med andra människor, samla in-, sortera- och analysera information. I denna process finns ingen glädje – lyckligtvis finns det ett sätt att stiga ur den – mindfulness.Genom att istället för att lyssna till våra tankar ha vårt fokus i nuet, på andningen eller något annat ”ankare” kan vi minska vårt lidande och istället, i takt med att vi övar, känna ett ökat lugn och välbehag i det innevarande ögonblicket.

Följ mig

Erik

Jag jobbar med Kognitiv Beteendeterapi (KBT), Mindfulness och Coachning. Kontakta mig för mer information.
Följ mig

Latest posts by Erik (see all)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>